Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning

Eén woning die bestaat uit twee zelfstandige woonruimtes, dat is een mantelzorgwoning. Ideaal voor situaties waarin mantelzorg belangrijk is, bijvoorbeeld voor kinderen die zorgen voor hun ouders. Smartfast biedt een ideale oplossing voor woningcorporaties en andere opdrachtgevers.

Onze modulaire woonconcepten maken het mogelijk om de mantelzorgwoning helemaal op maat te maken. Vertrouw op onze ruim 30 jaar ervaring in het bouwen van prefabwoningen.

Hoe wilt u de mantelzorgwoning indelen?

Dankzij de modulaire woningonderdelen en de prefab basis die Smartfast biedt, kunt u alle kanten op met de mantelzorgwoning. U weet wie in welk deel gaat wonen en welke woonwensen hier zijn, dus het is aan u om de woning in te delen. Dat kan allemaal voor een scherpe prijs.

Uiteraard hanteren we voor elke woning de hoogst mogelijke isolatienormen en gebruiken we de nieuwste verwarm- en koeltechnieken, zodat we energieneutrale huizen opleveren.

Heeft u ook wensen op het gebied van domotica? Dan gaan wij hier graag in mee, want huisautomatisering is standaard voor alle woningen van Smartfast. Door middel van specifieke tools en apps kunt u via uw smartphone of tablet heel eenvoudig de verlichting, temperatuur of andere woningonderdelen regelen.

In beide woningdelen kan dit uiteraard op een andere manier worden ingevuld. Aan u de keuze!

Impressies

In detail

Dit is de uitleg uitklap
Dit is de uitleg uitklap nog een

Eenvoudig aan te passen dankzij Smartfast Plus

Smartfast biedt een betaalbare oplossing voor mantelzorgwoningen die flexibel zijn te ‘plussen’: Smartfast Plus. Dankzij dit concept stelt u zelf uw eigen woning samen en profiteert u in een later stadium van modulair bouwen. U kunt klein beginnen en de woning uitbreiden als het financieel uitkomt of wanneer het nodig is. Op den duur worden zo al uw woonwensen werkelijkheid.

Elke kangoeroewoning van Smartfast Plus is eenvoudig verplaatsbaar doordat deze

op een schroeffundering wordt geplaatst. Wilt u ergens anders gaan wonen, dan gaat uw woning met fundering en al op een dieplader en neemt u alles mee. Nieuwe modules toevoegen om uw wooncomfort te verhogen kan natuurlijk ook op dat moment. U ziet het: de Smartfast mantelzorgwoning is waardevast!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 
Niet kunnen vinden wat u zocht? Wij leveren ook maatwerk!

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen

Wij beiden de oplossing

Als er geen sprake meer is van mantelzorg en de mantelzorgwoning niet meer nodig is, dan kunnen er verplichtingen zijn omtrent de mantelzorgwoning. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de mantelzorgwoning moet worden verwijderd of dat deze voor andere doeleinden gebruikt moet worden. De precieze verplichtingen kunnen afhankelijk zijn van de situatie en de regels die gelden bij de gemeente waarin de mantelzorgwoning zich bevindt. Het is belangrijk om hierover tijdig afspraken te maken met de gemeente en eventuele andere betrokken partijen.

Je komt in aanmerking voor een mantelzorgwoning als je zorgbehoevend bent en intensieve zorg nodig hebt van een mantelzorger. Dit kan een persoon zijn uit de familie of vertrouwde omgeving.

Ja, een mantelzorgwoning moet aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Ook mag alleen de woning bewoond worden door de zorgbehoevende of mantelzorger. De woning fungeert als zelfstandige woning en mag niet een uitbreiding van de hoofdwoning. Bijvoorbeeld een uitbouw aan de woning voor een extra slaapkamer zodat men op de begane grondvloer alles gelijkvloers heeft.

Ja, in sommige gevallen zijn er financiële voordelen verbonden aan het plaatsen van een mantelzorgwoning, bijvoorbeeld in de vorm van een verlaging van de erfbelasting.

Ja, een mantelzorgwoning mag permanent bewoond worden door de zorgbehoevende en/of de mantelzorger.

SMARTFASTHOUSE 2024 ©