Eco-woning

Eco woning

Een woning die het milieu niet belast, maar juist energie opwekt, kan dat? Ja, dat kan met een eco-woning van Smartfast! Hiermee gaat u verder dan nul op de meter, uw huis wekt energie op en zorgt voor plus op de meter. Dankzij de hoge isolatiewaardes en de nieuwste energiebesparende en energieopwekkende technieken bent u met uw eco-woning helemaal klaar voor de toekomst. Zelfs woningmodules tot een Rc-waarde van 11.00 zijn mogelijk. U ziet het: waar anderen stoppen met hun techniek, gaan wij nog een stapje verder.

Isolatie en nano-infrarood verwarming

Uiteraard is extreem goede isolatie de basis van onze eco-woningen. Alle vloeren, wanden en plafonds worden geïsoleerd. Daarnaast gebruiken wij nano-infrarood verwarming om het huis te verwarmen. Deze methode is veel energiezuiniger én voordeliger dan bijvoorbeeld een cv-installatie of luchtwarmtepomp. Nog een groot voordeel: de eerste tien jaar na de installatie is er geen onderhoud voor nodig. In totaal bespaart u zo dus veel kosten. Voor het koelen van uw eco-woning hebben wij een speciale methode, waarbij veel minder vermogen nodig is dan in reguliere woningen.

In detail

Dit is de uitleg uitklap
Dit is de uitleg uitklap nog een

Meer opgewekt dan verbruikt? Delen met de wijk!

U heeft misschien wel gelezen over de problemen die veel elektriciteitsnetten hebben als het gaat om teruglevering van opgewekte energie. De oplossing die Smartfast daarvoor heeft gevonden, is even simpel als revolutionair. We koppelen woningen uit de hele wijk aan elkaar, zodat overtollige energie aan elkaar geleverd wordt. Daardoor is de wijk in principe zelfvoorzienend. Waar er vraag is, wordt geleverd. Zo hoeft er niet teruggeleverd te worden aan het net.

Zoals u weet, gaan de ontwikkelingen op het gebied van energietechniek continu door. Om die reden blijven wij ook continu onze oplossingen door-ontwikkelen. De nieuwste technieken testen wij samen met onze partners en na goedkeuring zoeken we naar mogelijkheden om ze toe te passen in onze eco-woningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 
Niet kunnen vinden wat u zocht? Wij leveren ook maatwerk!

Download de schuurwoning brochure

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen over eco woning

Ja, hypothecaire financiering is over het algemeen beschikbaar voor zowel prefab als modulaire woningen. Het is echter belangrijk om met geldschieters te praten over specifieke voorwaarden en vereisten.

In de meeste gevallen is een reguliere bouwvergunning vereist, ongeacht of het een traditionele, prefab of modulaire woning betreft. Het is echter raadzaam om dit te verifiëren bij de plaatselijke autoriteiten.

Ja, zowel prefab als modulaire woningen kunnen zeer duurzaam zijn. De gecontroleerde omgeving van de fabriek en het gebruik van efficiënte materialen dragen bij aan de duurzaamheid. Lees meer hierover op de volgende pagina's: energieneutraal huis, verduurzamen woning, nul op de meter woning en stikstofvrij bouwen.

Beide typen woningen bieden enige mate van aanpassing aan ontwerp en indeling, maar modulaire woningen kunnen beperkter zijn vanwege de modulaire aard van de constructie.

De keuze tussen prefab woningen en modulair bouwen hangt af van uw behoeften, budget en ontwerpwensen. Als snelheid en kostenefficiëntie belangrijk zijn, kan prefab de juiste keuze zijn. Als u op zoek bent naar een hoge mate van precisie en energie-efficiëntie, is een modulaire woning wellicht geschikter.

SMARTFASTHOUSE 2024 ©