Gebruikte materialen

Gebruikte
Materialen

Een Smartfast woning, recreatiewoning of kantoorgebouw wordt gemaakt van topkwaliteit materialen. Daarbij zoeken we altijd naar de beste prijs/kwaliteitverhouding en de minste milieu-impact. Uiteraard speelt ook de isolatiewaarde een grote rol. Op deze pagina leggen we uit welke materialen we gebruiken voor onze prefab en modulaire woningen en kantoorgebouwen.

Nano infrarood verwarming

Nano-infrarood verwarmingssysteem verwarmt de ruimte met een lange golf infrarood stralingswarmte. Hierdoor nemen vloeren, wanden en plafonds de stralingswarmte op en brengt deze massa de warmte terug in de ruimte. U verbruikt minder energie met nano-infrarood panelen omdat alle materialen meewerken als verwarmingselement.

Nano-infrarood panelen zijn verkrijgbaar in GFK-, glas-, aluminium-, spiegel- of foliepanelen die als radiatoren gebruikt worden. Wilt u ze als wandpaneel, plafondpaneel, spiegel, handdoekdroger, schilderij of fotopaneel? Het kan allemaal.

Silicium verwarming met laag verbruik

Dankzij silicium is ecologisch verwarmen met een laag elektraverbruik en een luxe design  nu mogelijk. Kies voor hoge prestaties op het gebied van comfort, techniek en design. Dit materiaal kan heel goed warmte  overdragen door convectie- en stralingswarmte. Bovendien kan silicium warmte vasthouden door accumulatie. Daardoor gebruikt het paneel in ruststand geen energie meer.

Siliciumpanelen zijn in verschillende varianten en kleuren verkrijgbaar. Denk aan leisteen, kalksteen, staal in de kleuren gebroken wit, antraciet en aardkleur. Dit is een ideaal systeem voor minder geïsoleerde woningen.

In detail

Dit is de uitleg uitklap
Dit is de uitleg uitklap nog een

Grafeen verwarmingspanelen ​

Met deze gloednieuwe techniek verwarmt u uw woning door middel van wrijvingswarmte. Grafeen combineert innovatie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Dit product heeft bovendien een lange technische levensduur. Daarnaast is het zeer milieuvriendelijk, omdat het een natuurlijk materiaal is. Het paneel is voor 90% recyclebaar.

Dankzij grafeen kunt u een ruimte verwarmen zonder dat alle andere ruimtes ook verwarmd worden. Wrijvingswarmte houdt in dat de ruimte verwarmd wordt met stralingsgolven waarmee de vloeren, wanden en plafonds opgewarmd worden. Deze warmte wordt door de thermische massa weer afgegeven aan de ruimte. Dit levert zeker weten een verlaging op van uw energienota.

Ventilatiewarmtepompen

Wilt u een efficiënte vervanger voor het verwarmen van uw sanitair-water? Kies dan voor onze ventilatiewarmtepompen. Deze gebruiken lucht als hun primaire bron voor werking, waardoor het verbruik/kosten van elektriciteit tot 70% kunnen worden verlaagd. Naast het verwarmen van water is ook koeling van de ruimte mogelijk.

Onze warmtepompboilers zijn zo efficiënt gebouwd dat ze in praktisch elke kamer kunnen worden geplaatst. Door water te verwarmen en tegelijkertijd een woonkamer koelen wordt de tapwaterboiler een mini-airco. Uiteraard hebben we volop keuze uit deze warmtepompboilers. Ze nemen allemaal weinig ruimte in, produceren een fantastische opbrengst en een hoog vermogen bij lage temperaturen. Bovendien werken ze ook nog eens stil.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 
Niet kunnen vinden wat u zocht? Wij leveren ook maatwerk!

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen

Wij beiden de oplossing

Ja, hypothecaire financiering is over het algemeen beschikbaar voor zowel prefab als modulaire woningen. Het is echter belangrijk om met geldschieters te praten over specifieke voorwaarden en vereisten.

In de meeste gevallen is een reguliere bouwvergunning vereist, ongeacht of het een traditionele, prefab of modulaire woning betreft. Het is echter raadzaam om dit te verifiëren bij de plaatselijke autoriteiten.

Ja, zowel prefab als modulaire woningen kunnen zeer duurzaam zijn. De gecontroleerde omgeving van de fabriek en het gebruik van efficiënte materialen dragen bij aan de duurzaamheid. Lees meer hierover op de volgende pagina's: energieneutraal huis, verduurzamen woning, nul op de meter woning en stikstofvrij bouwen.

Beide typen woningen bieden enige mate van aanpassing aan ontwerp en indeling, maar modulaire woningen kunnen beperkter zijn vanwege de modulaire aard van de constructie.

De keuze tussen prefab woningen en modulair bouwen hangt af van uw behoeften, budget en ontwerpwensen. Als snelheid en kostenefficiëntie belangrijk zijn, kan prefab de juiste keuze zijn. Als u op zoek bent naar een hoge mate van precisie en energie-efficiëntie, is een modulaire woning wellicht geschikter.

SMARTFASTHOUSE 2024 ©