Gebruikte materialen

Een Smartfast woning, recreatiewoning of kantoorgebouw wordt gemaakt van topkwaliteit materialen. Daarbij zoeken we altijd naar de beste prijs/kwaliteitverhouding en de minste milieu-impact. Uiteraard speelt ook de isolatiewaarde een grote rol. Op deze pagina leggen we uit welke materialen we gebruiken voor onze prefab en modulaire woningen en kantoorgebouwen.

Nano-infrarood verwarming

Nano-infrarood verwarmingssysteem verwarmt de ruimte met een lange golf infrarood stralingswarmte. Hierdoor nemen vloeren, wanden en plafonds de stralingswarmte op en brengt deze massa de warmte terug in de ruimte. U verbruikt minder energie met nano-infrarood panelen omdat alle materialen meewerken als verwarmingselement.

 

Nano-infrarood panelen zijn verkrijgbaar in GFK-, glas-, aluminium-, spiegel- of foliepanelen die als radiatoren gebruikt worden. Wilt u ze als wandpaneel, plafondpaneel, spiegel, handdoekdroger, schilderij of fotopaneel? Het kan allemaal.

Silicium verwarming met laag verbruik

Dankzij silicium is ecologisch verwarmen met een laag elektraverbruik en een luxe design  nu mogelijk. Kies voor hoge prestaties op het gebied van comfort, techniek en design. Dit materiaal kan heel goed warmte  overdragen door convectie- en stralingswarmte. Bovendien kan silicium warmte vasthouden door accumulatie. Daardoor gebruikt het paneel in ruststand geen energie meer.

 

Siliciumpanelen zijn in verschillende varianten en kleuren verkrijgbaar. Denk aan leisteen, kalksteen, staal in de kleuren gebroken wit, antraciet en aardkleur. Dit is een ideaal systeem voor minder geïsoleerde woningen.

Grafeen verwarmingspanelen

Met deze gloednieuwe techniek verwarmt u uw woning door middel van wrijvingswarmte. Grafeen combineert innovatie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Dit product heeft bovendien een lange technische levensduur. Daarnaast is het zeer milieuvriendelijk, omdat het een natuurlijk materiaal is. Het paneel is voor 90% recyclebaar.

Dankzij grafeen kunt u een ruimte verwarmen zonder dat alle andere ruimtes ook verwarmd worden. Wrijvingswarmte houdt in dat de ruimte verwarmd wordt met stralingsgolven waarmee de vloeren, wanden en plafonds opgewarmd worden. Deze warmte wordt door de thermische massa weer afgegeven aan de ruimte. Dit levert zeker weten een verlaging op van uw energienota.

Ventilatiewarmtepompen

Wilt u een efficiënte vervanger voor het verwarmen van uw sanitair-water? Kies dan voor onze ventilatiewarmtepompen. Deze gebruiken lucht als hun primaire bron voor werking, waardoor het verbruik/kosten van elektriciteit tot 70% kunnen worden verlaagd. Naast het verwarmen van water is ook koeling van de ruimte mogelijk.

Onze warmtepompboilers zijn zo efficiënt gebouwd dat ze in praktisch elke kamer kunnen worden geplaatst. Door water te verwarmen en tegelijkertijd een woonkamer koelen wordt de tapwaterboiler een mini-airco. Uiteraard hebben we volop keuze uit deze warmtepompboilers. Ze nemen allemaal weinig ruimte in, produceren een fantastische opbrengst en een hoog vermogen bij lage temperaturen. Bovendien werken ze ook nog eens stil.

Meer weten over de materialen die Smartfast House gebruikt?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

of bel ons:

06 219 422 65