Wat kost een Smartfast modulair woning?

De modulaire
woning

Dé woningen van de toekomst

Wat kost een Smartfast modulair woning?

Dat is een veel gestelde vraag, maar helaas niet 1 2 3 te beantwoorden. Elke Smartfast prefab woning is immers maatwerk, bovendien hebben heel veel factoren en persoonlijke keuzes invloed op de prijs. Zoals de bouwvorm, grootte, vergunningplicht en wensen betreft comfort en luxe. Op kwaliteit hoeft u bij ons nooit concessie te doen, de lat ligt bij elke woning hoog.

Ondanks dat elk Smartfast woning maatwerk is, worden ze volgens hetzelfde bouwconcept gerealiseerd. Bouwkundig gezien maken we dus geen onderscheid tussen permanente woningen, mantelzorgwoningen en vakantiewoningen. Het grote voordeel hiervan is dat we uit ervaring weten dat een Smartfast prefab woning tussen de €2.000,- en €2.600,- per m2 kost. Dat is inclusief btw, volledige afwerking, keuken, sanitair, installaties voor elektra, koelen, verwarmen, ventileren en warm tapwater.

Wanneer is €2.000 – 2.100,- per m2 reëel?

 • Woning bestaat uit één bouwvolume (kleiner dan 5×16 meter, maar wel groter dan 45m2)
 • Plat dak zonder overstekken
 • Geen veranda of overkapping
 • Medium luxe keuken en badkamer
 • Geen apart toilet
 • Geen inbouwkasten
 • Ventilatie middels raamroosters en ventilatie box
 • Lucht/lucht warmtepomp (monoblock) voor koelen en verwarmen
 • Conventionele boiler of kleine warmtepompboiler
 • Elektrische plafondverwarming middels infraroodpanelen
 • Hoogwaardige kunststof kozijnen met alu-look of hout-look voorzien van HR++ glas
 • Loopdeuren in plaats van schuifdeuren
 • Medium luxe gevelbekleding
 • Uiteraard zijn de wanden, vloeren en plafonds volledig afgewerkt

Wat zijn de bijkomende kosten?

Om de modulaire woning op zijn plek te krijgen moet er het een en ander gebeuren: vergunningaanvraag (indien van toepassing), grondwerk, fundering, transport en plaatsen met behulp van een hijskraan. Deze werkzaamheden verzorgen wij samen met vaste partners. De kosten zijn vanzelfsprekend afhankelijk van veel factoren, maar bedragen meestal 10 tot 15% van de woningprijs.

 

 

Welke kosten zijn niet inbegrepen?

 • De nutsvoorzieningen en rioolaanleg, deze worden door de netbeheerder verzorgd op aangeven van de opdrachtgever.
 • Onze meeste klanten regelen zelf de zonnepanelen, wij zorgen voor de technische voorbereiding met loze leidingen en dakdoorvoer.
 • Infiltratie van regenwater op eigen terrein.
 • Terreininrichting (tuin e.d.).
 • Leges indien er een vergunningplicht is.

Prefab woning prijzen

De gemiddelde Smartfast modulair woning kost rond de €160.000,- voor 70m2. Dit is afhankelijk van het type woning dat u kiest en uw persoonlijke keuzes. U kunt bij ons al een sleutelklare prefab woning laten bouwen vanaf €100.000,- voor 35-45m2. Wenst u liever een grotere woning? Wij realiseren prefab woningen tot 200m2. Genoemde prijzen zijn inclusief btw, volledige afwerking en installaties voor verwarmen, koelen, ventileren, warm water en elektra.

Wilt u weten wat uw Smartfast modulair woning gaat kosten?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek in Zandpol. Dan krijgen we een beter beeld bij uw plannen en kunnen we op basis van uw belangrijkste wensen een nauwkeurigere prijsrange afgeven. De vervolgstap is dat we een schetsontwerp en conceptbegroting voor u maken. Tot slot ontvangt u van ons een uitgebreide offerte met daarin de kosten voor een modulair woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 
Niet kunnen vinden wat u zocht? Wij leveren ook maatwerk!

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen over modulair bouwen

Wij bieden de oplossing

Ja, hypothecaire financiering is over het algemeen beschikbaar voor zowel prefab als modulaire woningen. Het is echter belangrijk om met geldschieters te praten over specifieke voorwaarden en vereisten.

In de meeste gevallen is een reguliere bouwvergunning vereist, ongeacht of het een traditionele, prefab of modulaire woning betreft. Het is echter raadzaam om dit te verifiëren bij de plaatselijke autoriteiten.

Ja, zowel prefab als modulaire woningen kunnen zeer duurzaam zijn. De gecontroleerde omgeving van de fabriek en het gebruik van efficiënte materialen dragen bij aan de duurzaamheid. Lees meer hierover op de volgende pagina's: energieneutraal huis, verduurzamen woning, nul op de meter woning en stikstofvrij bouwen.

Beide typen woningen bieden enige mate van aanpassing aan ontwerp en indeling, maar modulaire woningen kunnen beperkter zijn vanwege de modulaire aard van de constructie.

De keuze tussen prefab woningen en modulair bouwen hangt af van uw behoeften, budget en ontwerpwensen. Als snelheid en kostenefficiëntie belangrijk zijn, kan prefab de juiste keuze zijn. Als u op zoek bent naar een hoge mate van precisie en energie-efficiëntie, is een modulaire woning wellicht geschikter.

Modulaire woningen bieden een hoog niveau van precisie en nauwkeurigheid, omdat de modules in een gecontroleerde omgeving worden gebouwd. Dit kan resulteren in een betere kwaliteit en afwerking van het huis. Bovendien zijn modulaire woningen vaak zeer energie-efficiënt vanwege de strakke constructie en isolatie van de modules.

Modulaire woningen worden ook in delen vooraf gemaakt in een fabriek, maar in dit geval worden de delen volledige modules die al een groot deel van het interieur en exterieur van het huis bevatten. Deze modules worden vervolgens naar de bouwplaats vervoerd en nauwkeurig aan elkaar bevestigd om het uiteindelijke huis te vormen.

Nee, modulair bouwen bestaat al sinds de jaren '60, maar het wordt steeds populairder vanwege de voordelen die het biedt.

Ja, het is mogelijk om een modulair gebouw uit te breiden of aan te passen, omdat de modules opnieuw gebruikt kunnen worden voor andere projecten.

Afhankelijk van het project kan er tot wel 50% van de bouwtijd bespaard worden met modulair bouwen.

Ja, modulaire gebouwen kunnen er anders uitzien dan traditionele gebouwen, omdat er meer ontwerpvrijheid is bij het gebruik van standaardmodules.

Nee, modulair bouwen is geschikt voor zowel tijdelijke als permanente gebouwen

Ja, modulair bouwen kan een duurzame bouwtechniek zijn, omdat het kan leiden tot minder afval en minder energiegebruik.

Ja, complexe gebouwen kunnen ook gebouwd worden met modulaire bouwtechnieken. Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoren te bouwen.

Hoewel modulair bouwen veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste kan de modulariteit van de constructie beperkingen opleggen aan het ontwerp, omdat de modules moeten worden gestandaardiseerd en gecombineerd om een gebouw te creëren. Ten tweede kan de transport- en installatiekosten hoger zijn dan bij traditionele bouwmethoden, omdat de modules meestal groot en zwaar zijn en speciale apparatuur vereisen voor transport en montage op de bouwplaats. Tot slot kan de kwaliteit van de constructie variëren, afhankelijk van de fabrikant en de gebruikte materialen.

Modulair bouwen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het proces sneller en efficiënter zijn dan traditionele bouwmethoden omdat de modules in een gecontroleerde omgeving worden geprefabriceerd en de montage op de bouwplaats minder tijd in beslag neemt. Ten tweede kan modulair bouwen kosteneffectiever zijn omdat er minder afval en materiaalverspilling is en de gestandaardiseerde modules de productie- en bouwkosten kunnen verlagen. Ten slotte is modulair bouwen een duurzame optie omdat de modules kunnen worden gedemonteerd en opnieuw worden gebruikt of gerecycled.

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij een gebouw wordt opgebouwd uit standaard geprefabriceerde modules, die in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden gemonteerd. Elke module kan op zichzelf staan of worden samengevoegd met andere modules om een groter geheel te vormen. Hierdoor kan er snel en efficiënt gebouwd worden, met een hoge mate van flexibiliteit en herbruikbaarheid van materialen. Modulair bouwen kan toegepast worden bij zowel tijdelijke als permanente constructies, zoals woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Nee, modulair bouwen bestaat al sinds de jaren '60, maar het wordt steeds populairder vanwege de voordelen die het biedt.

Ja, het is mogelijk om een modulair gebouw uit te breiden of aan te passen, omdat de modules opnieuw gebruikt kunnen worden voor andere projecten.

Afhankelijk van het project kan er tot wel 50% van de bouwtijd bespaard worden met modulair bouwen

Ja, modulaire gebouwen kunnen er anders uitzien dan traditionele gebouwen, omdat er meer ontwerpvrijheid is bij het gebruik van standaardmodules.

Nee, modulair bouwen is geschikt voor zowel tijdelijke als permanente gebouwen.

Ja, modulair bouwen kan een duurzame bouwtechniek zijn, omdat het kan leiden tot minder afval en minder energiegebruik.

Ja, complexe gebouwen kunnen ook gebouwd worden met modulaire bouwtechnieken. Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoren te bouwen.

Hoewel modulair bouwen veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste kan de modulariteit van de constructie beperkingen opleggen aan het ontwerp, omdat de modules moeten worden gestandaardiseerd en gecombineerd om een gebouw te creëren. Ten tweede kan de transport- en installatiekosten hoger zijn dan bij traditionele bouwmethoden, omdat de modules meestal groot en zwaar zijn en speciale apparatuur vereisen voor transport en montage op de bouwplaats. Tot slot kan de kwaliteit van de constructie variëren, afhankelijk van de fabrikant en de gebruikte materialen.

Modulair bouwen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het proces sneller en efficiënter zijn dan traditionele bouwmethoden omdat de modules in een gecontroleerde omgeving worden geprefabriceerd en de montage op de bouwplaats minder tijd in beslag neemt. Ten tweede kan modulair bouwen kosteneffectiever zijn omdat er minder afval en materiaalverspilling is en de gestandaardiseerde modules de productie- en bouwkosten kunnen verlagen. Ten slotte is modulair bouwen een duurzame optie omdat de modules kunnen worden gedemonteerd en opnieuw worden gebruikt of gerecycled.

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij een gebouw wordt opgebouwd uit standaard geprefabriceerde modules, die in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden gemonteerd. Elke module kan op zichzelf staan of worden samengevoegd met andere modules om een groter geheel te vormen. Hierdoor kan er snel en efficiënt gebouwd worden, met een hoge mate van flexibiliteit en herbruikbaarheid van materialen. Modulair bouwen kan toegepast worden bij zowel tijdelijke als permanente constructies, zoals woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Modulair bouwen en prefab bouwen zijn beide methoden om efficiënter te bouwen dan de traditionele bouwmethoden. Prefab bouwen richt zich op het produceren van individuele bouwonderdelen zoals wanden, vloeren en daken in een fabriek, die vervolgens naar de bouwplaats worden getransporteerd en geassembleerd. Dit zorgt voor een efficiëntere en snellere bouwtijd en een hogere bouwkwaliteit.

Modulair bouwen richt zich daarentegen op het produceren van complete bouwmodules zoals kamers of zelfs hele gebouwen in een fabriek, die vervolgens naar de bouwplaats worden getransporteerd en samengevoegd om het uiteindelijke gebouw te vormen. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt gebouwen te plaatsen, omdat het proces veel gestandaardiseerd is en er weinig ter plekke gebouwd hoeft te worden.

Beide methoden kunnen worden toegepast in de woningbouw, maar ook in andere sectoren zoals kantoren en scholen. Door de efficiënte productie in een gecontroleerde omgeving worden bouwkosten gereduceerd en wordt de bouwtijd verkort. Voor de toekomst van de bouwsector maken dus zowel modulaire woningen als prefab woningen bouwen een interessante optie.

SMARTFASTHOUSE 2024 ©