Wat zijn SIPs Panelen?

SIPs staat voor Structural Insulated Panel, oftewel een systeem dat bestaat uit constructieve isolerende panelen. Door de combinatie van een binnen- en buitenblad met een kern van isolatie, levert een SIP-bouwsysteem een ongekende sterkte en stijfheid op. Hierdoor kan dit systeem voor zowel dragende als niet dragende wanden en daken gebruikt worden.

SIPs is al jaren een bewezen standaard in landen als de Verenigde Staten en Engeland. In Nederland is SIPs nog een vrij nieuwe bouwmethode maar sinds een aantal jaren neemt de vraag naar dit alternatieve bouwsysteem toe en wint deze slanke en duurzame bouwmethode steeds meer terrein ten opzichte van de traditionele bouwwijze.

Hoe ziet onze SIPs eruit?

De constructief isolerende sandwichpanelen van Isokern zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenblad van 15 of 30 mm. OSB/3, met daartussen een harde isolatie Airpop. Het bouwsysteem wordt geleverd in één dikte: 278 mm. (inclusief gips afwerking). De standaardbreedte per paneel is 1220 mm. en de standaardlengte ligt tussen de 2600 mm. en 3000 mm.. De panelen kunnen worden voorzien van elektriciteit aansluitingen en worden afgewerkt met gips. Hierdoor loopt de isolatiewaarde op tot boven de 6.0K/wm2.

CNC gestuurd zagen & frezen

Een wand bestaat uit meerdere kleinere elementen die aan elkaar gekoppeld worden. Door de basis elementen op een CNC gestuurde zaag-freesmachine te bewerken kunnen we onze elementen tot op de millimeter nauwkeurig bewerken. Daarnaast kunnen we ieder gewenste bewerking verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan deur- en raamopeningen, maar ook aan afgeschuinde kanten of ronde raamopeningen. Doordat de machine computer gestuurd is wordt de foutmarge bijna beperkt tot 0%.

Oneindig koppelen

Door het gebruiken van houten verbindingsveren, kunnen elementen gekoppeld worden tot grote wanden. Zo kunnen er wanden geproduceerd worden tot 12 meter lang en 3,5 meter hoog. Doordat de isolatie niet volledig onderbroken wordt, blijft de wand volledig geïsoleerd en ontstaan er geen koudebruggen (plekken waar niet geïsoleerd wordt).

Interesse in SIP of HSB woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

of bel ons:

06 219 422 65