Wat zijn SIPs Panelen?

SIP Panelen

SIPs staat voor Structural Insulated Panel, oftewel een systeem dat bestaat uit constructieve isolerende panelen. Door de combinatie van een binnen- en buitenblad met een kern van isolatie, levert een SIP-bouwsysteem een ongekende sterkte en stijfheid op. Hierdoor kan dit systeem voor zowel dragende als niet dragende wanden en daken gebruikt worden.

Wat zijn SIPs Panelen?

SIPs is al jaren een bewezen standaard in landen als de Verenigde Staten en Engeland. In Nederland is SIPs nog een vrij nieuwe bouwmethode maar sinds een aantal jaren neemt de vraag naar dit alternatieve bouwsysteem toe en wint deze slanke en duurzame bouwmethode steeds meer terrein ten opzichte van de traditionele bouwwijze.

Hoe ziet onze SIPs eruit?

De constructief isolerende sandwichpanelen van Isokern zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenblad van 15 of 30 mm. OSB/3, met daartussen een harde isolatie Airpop. Het bouwsysteem wordt geleverd in één dikte: 278 mm. (inclusief gips afwerking). De standaardbreedte per paneel is 1220 mm. en de standaardlengte ligt tussen de 2600 mm. en 3000 mm.. De panelen kunnen worden voorzien van elektriciteit aansluitingen en worden afgewerkt met gips. Hierdoor loopt de isolatiewaarde op tot boven de 6.0K/wm2.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 
Niet kunnen vinden wat u zocht? Wij leveren ook maatwerk!

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen

Wij beiden de oplossing

Ja, hypothecaire financiering is over het algemeen beschikbaar voor zowel prefab als modulaire woningen. Het is echter belangrijk om met geldschieters te praten over specifieke voorwaarden en vereisten.

In de meeste gevallen is een reguliere bouwvergunning vereist, ongeacht of het een traditionele, prefab of modulaire woning betreft. Het is echter raadzaam om dit te verifiëren bij de plaatselijke autoriteiten.

Ja, zowel prefab als modulaire woningen kunnen zeer duurzaam zijn. De gecontroleerde omgeving van de fabriek en het gebruik van efficiënte materialen dragen bij aan de duurzaamheid. Lees meer hierover op de volgende pagina's: energieneutraal huis, verduurzamen woning, nul op de meter woning en stikstofvrij bouwen.

Beide typen woningen bieden enige mate van aanpassing aan ontwerp en indeling, maar modulaire woningen kunnen beperkter zijn vanwege de modulaire aard van de constructie.

De keuze tussen prefab woningen en modulair bouwen hangt af van uw behoeften, budget en ontwerpwensen. Als snelheid en kostenefficiëntie belangrijk zijn, kan prefab de juiste keuze zijn. Als u op zoek bent naar een hoge mate van precisie en energie-efficiëntie, is een modulaire woning wellicht geschikter.

SMARTFASTHOUSE 2024 ©