Eco-woning

Eco woning

Een woning die het milieu niet belast, maar juist energie opwekt, kan dat? Ja, dat kan met een eco-woning van Smartfast! Hiermee gaat u verder dan nul op de meter, uw huis wekt energie op en zorgt voor plus op de meter. Dankzij de hoge isolatiewaardes en de nieuwste energiebesparende en energieopwekkende technieken bent u met uw eco-woning helemaal klaar voor de toekomst. Zelfs woningmodules tot een Rc-waarde van 11.00 zijn mogelijk. U ziet het: waar anderen stoppen met hun techniek, gaan wij nog een stapje verder.

Isolatie en nano-infrarood verwarming

Uiteraard is extreem goede isolatie de basis van onze eco-woningen. Alle vloeren, wanden en plafonds worden geïsoleerd. Daarnaast gebruiken wij nano-infrarood verwarming om het huis te verwarmen. Deze methode is veel energiezuiniger én voordeliger dan bijvoorbeeld een cv-installatie of luchtwarmtepomp. Nog een groot voordeel: de eerste tien jaar na de installatie is er geen onderhoud voor nodig. In totaal bespaart u zo dus veel kosten. Voor het koelen van uw eco-woning hebben wij een speciale methode, waarbij veel minder vermogen nodig is dan in reguliere woningen.

In detail

Dit is de uitleg uitklap
Dit is de uitleg uitklap nog een

Meer opgewekt dan verbruikt? Delen met de wijk!

U heeft misschien wel gelezen over de problemen die veel elektriciteitsnetten hebben als het gaat om teruglevering van opgewekte energie. De oplossing die Smartfast daarvoor heeft gevonden, is even simpel als revolutionair. We koppelen woningen uit de hele wijk aan elkaar, zodat overtollige energie aan elkaar geleverd wordt. Daardoor is de wijk in principe zelfvoorzienend. Waar er vraag is, wordt geleverd. Zo hoeft er niet teruggeleverd te worden aan het net.

Zoals u weet, gaan de ontwikkelingen op het gebied van energietechniek continu door. Om die reden blijven wij ook continu onze oplossingen door-ontwikkelen. De nieuwste technieken testen wij samen met onze partners en na goedkeuring zoeken we naar mogelijkheden om ze toe te passen in onze eco-woningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Daarom Smartfast

Luchtdicht bouwsysteem

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv:10 waarde van < 0,15.

Ontwerpvrijheid

Geen ontwerpbeperkingen, complexe ontwerpen worden tot 1 bouwpakket geprefabriceerd.

Snelle bouwtijd

Het prefab casco kan binnen enkele weken wind en waterdicht gemonteerd zijn.

Contructie

Hoogwaardig geïsoleerd en constructief bouwsysteem.

Veelgestelde vragen over eco woning

Als er geen sprake meer is van mantelzorg en de mantelzorgwoning niet meer nodig is, dan kunnen er verplichtingen zijn omtrent de mantelzorgwoning. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de mantelzorgwoning moet worden verwijderd of dat deze voor andere doeleinden gebruikt moet worden. De precieze verplichtingen kunnen afhankelijk zijn van de situatie en de regels die gelden bij de gemeente waarin de mantelzorgwoning zich bevindt. Het is belangrijk om hierover tijdig afspraken te maken met de gemeente en eventuele andere betrokken partijen.

Je komt in aanmerking voor een mantelzorgwoning als je zorgbehoevend bent en intensieve zorg nodig hebt van een mantelzorger. Dit kan een persoon zijn uit de familie of vertrouwde omgeving.

Ja, een mantelzorgwoning moet aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Ook mag alleen de woning bewoond worden door de zorgbehoevende of mantelzorger. De woning fungeert als zelfstandige woning en mag niet een uitbreiding van de hoofdwoning. Bijvoorbeeld een uitbouw aan de woning voor een extra slaapkamer zodat men op de begane grondvloer alles gelijkvloers heeft.

Ja, in sommige gevallen zijn er financiële voordelen verbonden aan het plaatsen van een mantelzorgwoning, bijvoorbeeld in de vorm van een verlaging van de erfbelasting.

Ja, een mantelzorgwoning mag permanent bewoond worden door de zorgbehoevende en/of de mantelzorger.

SMARTFASTHOUSE 2023 ©